torstai 21. toukokuuta 2009

NW Safari

Nyt on sitte tämä koko vuen kohokohta takana, safari 37 vaihtarin kanssa tuone pohjosseen käsin. Oli vielä parempi ko se edellinen safari, tällä kertaa nukuttiin melkein joka yö taivasalla makuupusseissa ja välilä oli 4päivän taukoja suihkusta. Vessoja ei ollu joka paikassa joten aina silloin tällöin hääty ottaa lapio matkaan ja lähteä pusikkoon. :)

Sunnuntaina 2.5 lähettiin matkaan ja pysähyttiin yöksi New Norcian munkkiluostariin. Se on semmonen jotain 170vuotta vanha luostari, ihan kiva paikka :) Illala vain tutustuttiin toissiin paremmin, ko meilä oli kans mukana 4 AFS vaihtaria tuolta idän osavaltioista. Ennen nukkumaanmenoa huomasin että jätin hammasharjan, shampoon yms kotiin. Hyvä alku reissulle siis :)

Aamula pakattiin tavarat ja lähettiin pohjosta kohti, käyttiin Paynes Findissä vanhala kullanhuuhtomisasemalla pikku kierroksella kattomassa miten se homma hoituu. Illalla ajettiin Cueen yhele lammasmaatilale jossa illala pistettiin grilli pystyyn ja Jussi paistamaan kengurua :) Sieltä tuo yks kuva. Pimeän myötä hypättiin rekan lavale, ja lähettiin ettihmään elukoita pusikosta. Muutama kenguru sielä pomppi. Seuraavana aamuna sen tilan omistaja opetti miten piiskaa käsitellään, tehtiin leipää ja mikä kaikkein parasta, syöttiin Witchetty Grubia, eli semmosta melko mehukasta ja madoksi melko isoa.. matoa. Siittä laitoin kans kuvan :) Myöhemmin samana päivänä hypättiin taas bussiin ja jatkettiin matkaa. Valittiin joku satunnainen paikka tien varresta, purettiin bussi, pistettiin makuupussit, ilmapatjat yms valmiiksi ja valmistauduttiin seuraavan yön viettoon. Pistettiin nuotio pystyyn illala, otettiin kitara esile ja nuotion äärelä lauleskelttiin ilta. Ensimmäinen ilta ilman vessaa tai suihkuja.


Aamula pakattiin nopeasti ja jatkettiin taivalta. Koko päivä meni periaatteessa bussissa istuskeluksi, about 9tunnin ajomatka oli. Illala saavuttiin Newmaniin jossa jälleen kerran pistettiin leiri pystyyn ja otettiin vähän unta kalloon.

Herätyksen jälkkeen hypättiin bussiin ja ajettiin Australian suurimmale avorautakaivokselle pikku kierrokselle. Kierroksen jälkkeen ajettiin Karijinin luonnonpuistoon jossa vietettiin seuraavat 2 yötä. Illala saattin viehraita sinne ko muutama dingo (australian villikoira) alko parveilehmaan siinä leirin ympärillä. Harmittomia eläimiähän ne on, mutta ne penkoo kaikki laukut läpi ja ettii ruokaa yms joka tuoksuu hyväle. Jotaki tavaraa ne sai matkaan yölä. Itte kavereitten kanssa täytimä bokserit kekseilä ja ripustimma ne puusta roikkuhmaan, ei ennää aamula keksejä näkyny :)

Herätyksen jälkkeen kiskastiin lenkkarit jalkkaan ja lähettiin kävelehmään kaljoneita päin. Laskeuttiin kanjonit alas ja pikku kävelyn jälkkeen saavuttiin semmoselle pikku järvele sielä pohjala. Tuntu ko olis kävely suohraan valokuvhaan jostaki tropiikista, aivan älyttömän hieno paikka oli! Sielä sitte uittiin ja vesiputtouksien alla rentoututtiin. Sielä kanjoneissa kävelttiin ympähriinsä, muutama muu vastaava paikka tuli vastaan ja sielä käyttiin kans vähän tarpomassa. Päivä kulutettiin sielä ja ennen pimeän tuloa palattiin takasi leirile. Haluttais jo takasi, ei sitä oikein voi ees sanoila kuvvaila miten hieno paikka se oli, mutta kuten täälä sanottais, se oli AWESOME! Toivottavasti tuosta kuvasta saa jonku idean minkälaista sielä oli :)


Pakkauksen jälkeen aamula käyttiin vielä pikku kierroksella sielä kanjoneissa jonka jälkkeen hypättiin takasi bussiin ja jatkettiin matkaa kohti seuraavaa stoppia. Taas vietettiin yks yö jossain tien laidalla, kolmas päivä putkeen ilman suihkua. :)
Aikasin aamula pakattiin bussi ja hypättiin tien pääle taas. Tällä kertaa kohteena oli Tom Price, toinen melko pieni louhoskaupunki, täynä aborginaaleja koko paikka. Pikku shoppailun jälkkeen leiriydyttiin karavaanialueelle jossa vihdoin päästiin suihkuun :) Kuva on meän leiriltä.


Seuraavana päivänä oli taas pitkä ajomatka eessä, Tom Pricesta Exmouthiin, noin 6-7 tunnin ajomatka. Ja mikä parasta, bussin ilmastointi hajosi alkumatkasta! Muutako kattoikkunat auki ja yrittää sieltä vähän raitista ilmaa saaha. Yö vietettiin taas karavaanialueella taivasalla.

Muutaman pysähyksen jälkkeen saavuttiin Coral Bayhyn iltapäivälä ja taas pistettiin leiri pystyyn seuraavaksi pariksi yöksi. Illala ei sen kummempaa ohjelmaa ollu, käyttiin kattomassa ko aurinko laski jonnekki Afrikan lähele horisonttiin :) Herätyksen jälkkeen menttiin pienele venekierrokselle lasipohjasella venneelä koralliriutoile! Myöhemmin kiskastiin snorklauskamppeet pääle ja käyttiin vähän kattelemassa miltä ne koralliriutat näyttää, oli taas aivan sanoinkuvaamattoman hienoa :) Iltapäivällä oli vapaa-aikaa, mutta kavereitten kanssa vuokrattin snorklauskamppeet ja lähettiin takasi riutoile :)

Seuraavana päivänä otettiin suunta kohti Carnarvonia ja meän viimistä yötä "pusikossa" ilman vessoja tai mitään. Matkala pysähyttiin semmosella 1,6km pitkälä laiturilla joka kävästiin kävelemässä. Tosin jokku ei jaksanu kävellä vaan otti pikku raitsikan takasi, siittä tuo yks kuva. Illala siis leiri ja viimiset leirinuotiot pystyyn. Häätyy sanoa että on siinä oma taikansa yöpyä semmosessa paikassa ko ei ole kirjaimellisesti mittään ympärillä ja on niin hiljasta, autoja ei läheläkkään :)

Herätyksen jälkeen otettiin suunta kohti Monkey Miata. Paikka on kuulusa sen luonnonvarasista delfiineistä, jokka ylleensä tullee sitte rannan tuntumaan hengailemaan aamula. Aamula siis käyttiin niin kattomassa ja jokku pääsi ruokkihmaanki niitä. Ennen puoltapäivää hypättiin issoon purjevenneesseen jolla käyttiin pikku kierros avomerelä. Oli aika hienoa, delfiinit ui ja hyppi siinä venheen eessä aivan ko jossaki elokuvissa :) Illala nähtiin varhmaan hienoin auringonlasku koskaan, tuossa kuva siittäki :)

Pari viimistä päivää vietettiin Kalbarrissa, jossa käyttiin vielä yks kanjoni/rotko juttu katsastamassa. Toiseksi viimisenä päivänä käyttiin "hiekkalautailemassa" hiekkadyyneillä, oli kans aivan saihraan hauskaa :) Viimisenä yönä saattiin lupa pistää vielä kerran nuotio pystyyn. Nukkuhmaan viimiset meni siinä puoli viien korvila aamula. Aamula seittemältä herätys, tavarat kasaan ja kokka kohti Perthiä. Päivä vietettiin bussissa, illala saavuttiin takasi Perthiin, hyvästelttiin kaverit ja palattiin takasi arkkeen.

Eli siis aivan mahtava reissu oli, haluttais tehä uuestaan koko hoito :) Kilometrejä tuli yhteensä noin 4300.

Mutta yleisesti täälä siis mennee tosi hyvin, viimiset 7viikkoa tosin ennää jäljelä. Ei täältä halua lähteä minnekkään :( Mutta kai se on hyvä takasi suohmeen kohta tulla, alkaa tuo kieli jo pikkuhiljaa unohtuhmaan, tämänki tekstin kirjottamisen aikana sanakirja koko ajan oli vieressä, aina sillointällöin piti käyttää :)


Sanottaan nyt tässä vielä kerran, että 10.7 klo. 3:30 lähtee lento Perthistä singaporeen, kotona olen joskus 11.7 :)

-Jussi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kuvia, kaikki näyttää ja kuulostaa olevan sulla niin hvyin sielä. :)

Hih..Harmi tosiaan ko et ole isosta amerrrrikasta löytäny itele sitä "luottoparturia", vaan suosit pellolaista. ;)